Onze verenigingen

Ons dorpshuis in Spijk waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, bijbabbelen en samen dingen doen.

Biljartvereniging O&O

Opgericht op 19 oktober 1955 te Vogelswerf en sinds 2001 gevestigd in Dorpshuis De Lindehof te Spijk.

Sinds de oprichting nemen wij deel aan de verschillende competities van biljartfederatie De Twee Provinciën. Onze 40 biljarters spelen in libre-, driebanden-, beker-, persoonlijke en onderlinge competities.

Speelavonden: Maandag en Dinsdag: Driebanden, Woensdag: Persoonlijk, Donderdag en Vrijdag: Libre


De bekercompetitie loopt als een rode draad door alle andere competities. Aan het einde van het seizoen worden de onderlinge competities gespeeld.

Historische Vereniging Spijk en Vogelswerf

De Historische Vereniging Spijk en Vogelswerf is medio 2001 opgericht en telt rond 200 leden. Hoewel de meeste leden in Spijk, Vogelswerf of in de directe omgeving wonen zijn er ook een aantal leden, die elders in Nederland hun domicilie hebben. Deze laatste categorie heeft dan vaak historische banden met Spijk. Ze zijn er geboren en/of hebben hun jeugd daar doorgebracht, dan wel hebben ze familie in de regio.

De vereniging geeft een periodiek uit onder de naam Spijkerschrift. De verdere activiteiten zijn ondergebracht in werkgroepen en bestaan uit het organiseren van lezingen, excursies en evenementen met de historie als rode draad. Het lidmaatschap kost (minimaal) € 15,00 per jaar. 

Geinteresseerden kunnen zich opgeven bij een lid van het bestuur. 

Meer info op : www.histverspijkenvogelswerf.nl

Lingespoor Moduulclub

Modelspoorvereniging Lingespoor is een vereniging van enthousiaste hobbyisten met belangstelling voor modelspoor. De vereniging werd opgericht op 5 juni 1996, met als doel het stimuleren van de hobby in al zijn facetten.

Mondaccordeonvereniging HohnerBoys​

Onze muziekvereniging is ontstaan enkele jaren na de tweede wereldoorlog en bestaat alweer 65 jaar. We hebben op dit moment 21 leden, waarvan 18 leden het mondaccordeon bespeelt. Daarnaast bespelen we nog 1 accordeon, een keyboard en een grote trom.


Onze jaarlijkse uitvoering is telkens weer een topper, met altijd een uitverkocht Dorpshuis. Daarnaast treden we vaak op in verzorgingstehuizen, voor zieken en bejaarden. Ook ter opvrolijking van clubjes, die wat te vieren hebben, zijn we een graag geziene gast. Dan spelen we een aantal nummers uit ons repertoire, aangepast aan het publiek. Dat kunnen zijn bekende meezingers, walsen en marsen, maar ook klassieke composities.

Speeltuinvereniging ’t Spijkertje

Sinds 20 maart 2019 is er een nieuw bestuur van enthousiaste ouders ontstaan, die willen proberen de mooie, grote speeltuin in het dorp Spijk te behouden, zodat de kinderen veel speelplezier kunnen beleven in een goed onderhouden speeltuin.

 

Ons huidige bestuur: Gerine van Nieuwkoop, Sebastiaan Kooij, Sharon de Vries, Samantha van der Meiden, Hèlène Ritmeester, Trudy Leeuwestein, Ton Siebers

IJsvereniging Nooit-Gedacht

De ijsbaan is prachtig gelegen in het natuurgebied tussen de Zuiderlingedijk en de Linge.

 

In oktober hebben we de baan weer schoongemaakt….maar het wil maar niet lukken met de winter…. Nu medio december stormt het alsof het herfst is en de warme jas kan in de kast blijven hangen.

 

Maar we blijven hopen dat het weer omslaat en dat er een mooie laag ijs op de baan komt. Zodat we eindelijk weer kunnen schaatsen op natuurijs!